Miért kell változtatnom az étkezési szokásaimon?

Egészségtelen étkezési szokásaink (is) állnak a rengeteg egészségügyi problémánk hátterében. Számos krónikus betegség alakul ki a táplálkozási hiányosságok, illetve az egészségtelen táplálkozás következtében.

Hazánk az elsők között van Európában, ha a szív- és érrendszeri, illetve rákos megbetegedésekre fókuszálunk. Felelőssé tehető mindezekért a dohányzás, alkoholfogyasztás és tradicionális ételeink.

A fent említett táplálkozási hiányosságok a következőkben nyilvánulnak meg. Előre csomagolt élelmiszerek gyakori fogyasztása. Ez a gyors megoldás legtöbbször nem biztosítja szervezetünk számára azokat a tápanyagokat, melyek testünk egészséges működéséhez szükségesek. A legtöbb vitamin és ásványi anyag a gyümölcsökben, zöldségekben és sovány húsokban található, ezeket az alapanyagokat próbáljuk meg beépíteni mindennapi étrendünkbe.

életmód étkezési szokások

Az egészségtelen étkezési szokások fonalán tovább haladva jutunk el az elhízáshoz. Az elhízás a következőket teheti a testeddel. Az egészségtelen ételek gyakran magas nátrium, zsír, koleszterin és cukortartalmúak, rendszeres fogyasztásuk növeli a vérnyomás, koleszterin és trigliceridszintet, amelyek pedig növelik a szívroham, stroke és a koszorúér- betegség kockázatát.

A finomított, és cukorban gazdag ételek idővel komoly változásokat idéznek elő a vércukorszintben, az inzulinérzékenység csökken, ami inzulinrezisztenciához vagy 2. típusú cukorbetegséghez vezet.

életmód étkezési szokások

Remélem a tények rád is hatással voltak. Emlékszel az előző posztban említett bébi lépésekre?

Ne szorítsd korlátok közé magad, csak hozz létre egészséges szokásokat!