Talpad elárulja milyen edzőcipőt válassz

Gyakran hibát követünk el, amikor felkapjuk egyik régi, kéznél lévő edzőcipőnket és elindulunk benne sétálni, kocogni, futni vagy akár az edzőterembe. Használt holmink már nem alkalmas arra, hogy a lehető legjobb alátámasztást biztosítsa lábaink számára, de ami ennél is lényegesebb, hogy sokszor cipőnk nem kompatibilis az általunk választott mozgásformával.

egészség életmód mozgás cipő teszt

Az alábbi tesztet otthon, könnyedén és gyorsan elvégezheted. Nedvesítsd be lábaidat, majd lépj velük egy barna papírra, így láthatod azok nyomát.

A befelé forduló láb egy teljes talpat mutat, azaz a belsejében nem található görbe. Ebben az esetben alacsony ívű, vagy lapos lábbal rendelkezel. A túlterhelés kopáshoz vezethet a külső sarkak és a lábfejek belsejében. Olyan cipőt érdemes választanod, amely rendelkezik úgynevezett motion- control mozgásszabályzó funkcióval, és maximális támogatást nyújt lábad számára. Nézd csak meg a legújabb cipődet, ha a belső széle a leginkább elhasznált, az is a fentiekre utal.

Lábnyomaid csak a lábujjak és a sarok egy részét mutatják? Ezek a kifelé forduló láb jellemzői. Keskeny vonal köti össze a lábujjakat és a sarokrészt, a magas, boltíves lábfej kopást okozhat a sarkak és a kislábujj külső részénél. Keress magadnak egy puha középső résszel rendelkező párnázott cipőt.

Ha a te lábad belsejének pontosan kivehető, határozott íve van, és a cipőid azonosan kopnak minden részükön, akkor számodra egy kellően stabilizáló, de ugyanakkor párnázott lábbeli a legjobb megoldás.

egészség életmód mozgás cipő teszt

Szerencsére a vezető márkák szinte mindegyike rengeteg opciót biztosít számodra, amelyek közül egyszerű lesz a választás, ha már kicsit közelebbről ismered a lábadat.

A különféle kardio edzőgépeken való gyakorláshoz, futópadhoz, közepesen nehéz súlyzós edzéshez, állóképességed és gyorsaságod növeléséhez, amit a leginkább ajánlanak az a futócipő. Ha „mindenből egy kicsit” szeretnél kipróbálni, beleértve a csoportos órákat is, akkor neked egy cross trainer-re lesz szükséged.

egészség életmód mozgás cipő teszt

Nincs más hátra, fejezd be az álmodozást és kezdj hozzá új önmagad felépítéséhez. Inspirálódj egy előző írásomból, ami segítségedre lesz az indulásnál. Hogyan kezdjek el sportolni?