Ulrich Kimberli: A legfontosabb szabály a kitartás!

Ma Kimberli történetét hoztam el Neked, nézd meg, hogyan vált edzővé a sport szeretete által. Tudatos céljait megfontolt lépések követték. Mi inspirálja és motiválja Őt? Az alábbiakból kiderül.   

Gyermekkorom óta fontos számomra a mozgás, 4 évesen vettem részt az első csoportos órámon. A szüleimnek köszönhetően a sport az életem részévé vált. Eleinte a tánc töltötte ki a mindennapjaimat, de 5 évvel ezelőtt, mikor először lementem az edzőterembe, megfordult velem a világ.
Hogy is kezdődött? Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy szépségverseny alkalmával megadatott számomra a lehetőség, bejutottam a döntőbe. Ez volt az első motiváló élményem, így kezdődött el az én életmódváltásom.

Kisgyermekként nem volt „topmodell” alkatom, sokat bántottak emiatt, talán ezért lettem ennyire elszánt. Amikor elkezdtem konditerembe járni nagyon nehéz volt, mindenhol gépek, vajon melyik mire használható. Úgy döntöttem edzőhöz fordulok segítségért, így sikerült helyesen megtanulnom a gyakorlatokat. Egy probléma volt, rá kellett döbbennem, hogy nem elég edzeni, ha mellette lecsúszik egy tábla csoki!
Eleinte bedőltem mindenféle divatdiétának, de éreztem, hogy hosszútávon ez nem fog működni. Ezért elkezdtem utána olvasni, mi a szénhidrát és fehérje mértéke. Innentől kezdődött a reggeli ételméregetés, főzés, dobozolás. Fantasztikus volt látni a változást, hogy mire képes a test. Rengeteg üzenetet kaptam, hogy ezt hogy csináltam, segítsek nekik is! Ettől a perctől kezdve tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és segíteni másoknak az álmaik elérésében.

Mindig kíváncsi típus voltam és szerettem újat tanulni. Tudtam, hogy edző szeretnék lenni, de azt is, hogy ahhoz nem elég a gyakorlati tudás. Ezért jelentkeztem sportoktató képzésre, ahol sikerült fejlesztenem az anatómiai ismereteimet. Megtanultam, hogy egy gyakorlatot nem elég csak végrehajtani, fontos az ideg-izom kapcsolat.
Sok teremben jártam már, nagyon sok helytelenül végrehajtott gyakorlatot láttam, ezért ajánlom mindenkinek, hogy segítséggel vágjon bele az edzésbe, mielőtt bármilyen sérülés történik.

Örülnék, ha sok emberhez eljutna az egészséges életmód és nem gondolna senki sem arra, hogy ez éhezéssel jár!
Szeretnék segíteni a súlyproblémákkal küzdőknek, és megmutatni nekik, hogy nincs lehetetlen csak akarni kell!
Amint időm engedi újabb képzést szeretnék elvégezni, hogy a leendő kismamáknak is tudjak segíteni.
A vendégeim üzenete, a velük történő fejlődés számomra a legnagyobb motiváció és öröm.

A legfontosabb szabály a kitartás! Meg kell tanulni, hogy az eredmény nem egyik napról a másikra lesz látható. Senki ne féljen segítséget kérni, mert a rosszul elvégzett gyakorlat komoly sérülést okozhat! Fontos, hogy ne adjátok fel, menjetek végig ezen az úton, mert megéri!

Ha ez nem lenne Neked elég, még több ösztönzésért kattints egy korábbi bejegyzésemre. Hogyan kezdjek el sportolni?