Regenerálódás – méregtelenítés és koplalás nélkül

Rohanó életmódunk miatt, vagy akár a mozgalmas ünnepi szezon által kiváltott stressz után testünk megújulásra vágyik.                                                                                                                                        Nem kell feltétlenül turmixokra, úgynevezett superfood termékekre, kozmetikumokra vagy alternatív gyógymódokra költenünk, nézzük meg milyen egyszerűbb lehetőségeink vannak erre.

regenerálódás gyógyulás életmód étkezés

Legősibb „tisztítószerünk” a beleknek, a májnak és a vesének köszönhető természetes rendszerünk. Hagyjuk testünknek, hogy elvégezze azokat a folyamatokat, amiket már évezredek óta gyakorol, ha „megbetegítettük”, meg is tudjuk gyógyítani. Megannyi élelmiszer közül választhatunk, egyszerűen csak ne terheljük túl testünket.

Haladjunk most kívülről befelé. Szervezetünk külső védőfala, azaz a bőrünk, szintén nagyon fontos szervünk. Mindennapjaink során rengeteg kémiai anyag hatással van rá, azonban körülbelül 21 nap alatt képes a regenerációra.

                                                                                                                                                                               Így kezdjünk neki: Alaposan tisztítsuk meg aktív szén vagy ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó gyógyföld segítségével arcunkat. Ahhoz, hogy a mélyebb rétegekig hatoljunk meg kell nyitni pórusainkat, erre az egyik általunk könnyen kivitelezhető módszer a gőzölés. Amennyiben van lehetőségünk használjunk kamilla, levendula vagy rozmaring illóolajat kiegészítésképpen.

regenerálódás gyógyulás életmód étkezés

Az említett időszakban a legcélszerűbb olyan termékeket alkalmaznunk, amelyek A és E vitamint tartalmaznak, mesterséges tartósító, illatanyag és alkoholmentesek. Bőrünk különösen örül majd a tehermentesítésnek.

Ösztönözhetjük testünk túlzsúfolt raktárait, ha kevesebb szilárd táplálékot veszünk magunkhoz, így a víz-, só- és zsírtartalékok könnyebben kiürülnek majd, beindítva ezáltal az öngyógyító folyamatokat.

Amit ne tegyél! Ne kezdj azonnali böjtölésbe, haladj fokozatosan, hiszen a tested sokkhatásként élheti meg a koplalást.

regenerálódás gyógyulás életmód étkezés

Itt egy populáris forma számodra, ha kipróbálnál valami újat, a neve bázisböjt. Kerüld a savas ételeket és italokat, mint a hús, halak, tejtermékek, tojás, cukor és szénsavas italok. Helyettük jöhetnek a zöldségek, érett gyümölcsök, saláták, csírák, hidegen sajtolt olajok és mandula. Ez egy kíméletesebb verzió, amivel nem meríted ki a tested, elkerülheted a fejfájást, a gyengélkedést és az koplalást.